Rôzne

Sekcia diskusie s lekárom je spoplatnená, pre viac informácií kliknite na položku  Info o platbe

Nenašli ste možnosť opýtať sa v sekciách v antikoncepcia, bolesti v podbrušku, choroby prsníkov, gynekologické operácie, menopauza, menštruačné problémy, onkológia, sexuálne problémy, plánované rodičovstvo, šestonedelie, tehotenstvo alebo výtok?

V téme rôzne sa môžete opýtať na všetky otázky ohľadne intímneho zdravia a gynekológie. Poradňa gynekológa MUDr. Jána Macejku je tu pre Vás a Vaše otázky, ktoré Vás trápia a hľadáte na ne odpovede.

2561
Položiť otázku

Please Login to comment
972 Comment threads
1589 Thread replies
70 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
868 Comment authors
doktor Macejka odpovedáadaHana_annaPeggyemilia8654 Recent comment authors

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

  Subscribe  
Najnovšie Najstaršie
Notify of
ada
Member
ada

Dobrý deň, Nedávno som dostala pravdepodobne mykózu, tak som brala Clotrimazol 6 tabliet a k tomu používala aj krém Canesten. Všetky tablety som stihla vybrať (príznaky odzneli tak po týždni odkedy som ich začala brať) a krém sa má vraj používať ešte týždeň po odznení príznakov. Stihla som ho natierať len tri dni a potom som dostala menštruáciu, takže som liečbu prerušila. Mám po skončení menštruácie pokračovať ešte v dávkovaní krému? Ak áno, ako dlho a koľkokrát denne, prosím? Vďaka za odpoveď

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

ak ste už mali menštruáciu,pokračovať v liečbe krémom nemusíte.ak liečba zabrala,mali by ste byť už po problémoch.
pekný den

ada
Member
ada

Takže sa mi už mykóza nemôže vrátiť (že by nebola dostatočne preliečená)? S pohlavným stykom môžme už pokračovať?:) Vďaka

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

sexovať možete – preliečená ste.
amen.

Hana_anna
Member
Hana_anna

Dobrý deň, chcem sa opýtať či v prípade epilacie laserom (podpazušie, pásik bruška) môže dôjsť k poškodeniu plodu, ak ešte neviem či som tehotná (snažíme sa o dieťa a radšej presuniem epilaciu ako keby to malo uškodiť ) , pripadne ak to opakujem pravidelne môže to mať vplyv na otehotnenie? Že sa nám nemusí dariť? Ďakujem

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Z epilacie nemusite mat žiaden strach , urcite nie je Vsak zodpovedná za to, ze sa vam nemusí dariť otehotnieť
Držím vam palce aby ste otehotneli uz coskoro

Peggy
Member
Peggy

Dobrý den, mám 32let a už víc jak rok se snažíme s přítelem o miminko. Před třemi týdny jsem cítila bolest v podbříšku a dost silné píchání na levé straně. Byla jsem u doktora,vše v pořádku. pondělí 16.7.jsem měla celý den velké bolesti v podbříšku a kapku krve.(každý měsíc mám bolesti ale max 2-3h a pondeli to byl extrém)utery 17.7. měl přijít menzes ale vecer trochu spineni doslo,streda jen rano,ctvrtek a patek 2kapky.a to bylo vse. Je to povazovano za menzes? Nikdy jsem problem nemela! Menzes pravidelny. Podbříšek citím a častější močení. Poradíte mi co by to mohlo být? Test… Read more »

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Ak bol test negatívny tehotná nie ste
Krvácanie – hoci aj slabšie- mozete považovať za menštruáciu
Tych príčin slabšieho krvácania a bolestí v podbrušku mǒze byt viacej, jednou z príčin mǒze byt aj stres

emilia8654
Member
emilia8654

Dobrý deň pán doktor Macejka, chcela by som sa opytat, nakoľko je moja gynekologička na dovolenke – kvôli problémom s cyklom (dlhé špinenie pred a po krvacani, trvá to celé niekedy aj 12 dní dokopy) mi predpisala Progesteron LadeePharma 100mg. Mala by som ich začať brať tento piatok (15 DC), vždy večer a rano ale, v sobotu idem na svadbu, cize tu sobotnú večernú tabletu nebudem mať ako užiť lebo večerná dávka sa užíva pred spaním a ja spať nepojdem a hlavne sa bojím čo by to urobilo v kombinácii s pohárom vínka a tak. Bude teda velky problém vynechať… Read more »

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Kľudne a bez obáv mozete odložiť užívanie tbl o mesiac
Nežiadúce účinky teraz neriešte
Malo by vam to pomôct
Ak bude problém napíšte mi

Tina
Member
Tina

Dobry den.Mam cystotvorny vajecnik,dvakrat mi vyoperovali cystu,potom som roky uzivala antikoncepciu.pol roka ju neberiem a mam znova cystu 9cm a ze je okolo nej voda.Lekar mi zobral krv a cakam na vysledok.prosim Vas v com je ta cysta ina,respektive nebezpecna ked je okolo nej voda??Dakujem

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Tá voda je zrejme vypotok to nie je tak tragické ale ak má cysty uz 9 cm treba ju operačne odstrániť
Niet na co čakať

Nena
Member
Nena

Dobrý deň. Počas plodných dní som mala (nie 1x) nechránený pohlavný styk. Partner sa urobil mimo mňa, no je šanca že som tehotná? Po pár týždňoch mi začalo bývať zle z kávy, mám zavrate, som unavená takmer neustale, cca 2 dní som mala taký vytok, robila som si tehotenský test – negatívny, menštruácia mešká 4 dní no ani jeden náznak že by mala prísť a to sa mi ešte nestalo, vždy ma pred tým hrozne bolia prsia kríze a podbrušku. Mám kontaktovať lekára alebo ešte počkať? Ďakujem

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Spravte si ešte jeden tehotensky test a ak bude negatívny tehotná nie ste.pockajte ešte pár dni na menštruáciu a ak nepríde,potom vam doporučujem navstevu gynekológa.

Marta333
Member
Marta333

dobrý deň chcel by som spýtať. Stala sa nám taká záležitosť priateľke mešká cyklus 2 mesiace. Bola u gynekológa tehotná nie je a predpísali je duphastoln ale ho ešte neužila. Mali sme nechránený pohlavný styk a neviem ako sme dopadli. Zvažujeme užiť tabletku po, ale budúci týždeň by si chcela naordinovať aj duphaston. čítal som po fórach že to nie je dobré a že to rozhádže úplne cyklus. Viete mi poradiťˇ? Rozmýšľali sme aj nad alternatívou že duphaston vynechat.

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Ak mešká frajerke 2 mesiace menstruacia a tehotná nie je-zrejme jej robil gynekolog aj sono- neriešte nič tabletkou Po -nemá to význam,lebo určite nebude ovulovat. Ja som za uźivanie duphastonu podľa ordinácie jej gynekológa.ked prestane s užívaním mala by do 3-5 dní zamenstruovat

Hana_anna
Member
Hana_anna

Zdravím, s priateľom sa pokúšame o dieťa. Je možné že som tehotná, ak sme mali nechránený pohl. Styk týždeň pred menštruáciou, tzn. nie počas ovulácie a menštruácia sa dostavila len na tri dni – slabšia ako obvykle, následne som mala hnedý výtok. Test som si zatiaľ nerobila, je vhodné urobiť si ho ak od posledného špinenia prešiel len jeden deň? Ďakujem

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Hanka test si možete spraviť,ak by ste boli tehotná bol by uz pozitívny,no ja si myslím že tehotná nie ste. Však uvidíte nejdem vás hned zrana strašiť…..

Ludka
Member
Ludka

Dobrý deň pán doktor. Na USG vyšetrení brucha mi bol zistený myom veľkosti 2,2×2,9×3,5 cm. V popise je napísané, že ovoidny útvar odtlaca endometrium venttralne. Chcela by som sa spýtať, môže mať tento myóm vplyv na otehotnenie? Mávam silnú, bolestivú menštruáciu s krvnymi zrazeninami. Môže to byť kvôli tomuto myomu? Bola som aj u svojho gynekológa, ktorý povedal, že to je maličký myom,ze stačí kontrola o rok. V septembri 2017 som bola na USG brucha, vtedy tam ešte žiadny myom nebol, za 9 mesiacov narástol do takých rozmerov, ako som napísala. Je predpoklad ze bude aj naďalej rast? Malo by… Read more »

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Ak máte myom v uvedenej lokalizácii tento mǒze byt prekážkou otehotnenia. Aj ked neviem, kedže pred rokom ste ho nemali ci je myom jedinou príčinou vašej sterility. Kedže ste v produktívnom veku ,je predpoklad ze myom bude rast dalej a bude vam robit problémy. Existuje vsak liek, ktorého užívaním sa mǒze zastaviť rast myomu, poprípade mǒze nastať jeho zmenšenie
Poraďte sa s vašim gynekológom.

Ludka
Member
Ludka

Ďakujem pekne za odpoveď, ešte mam par otázok. môj gynekológ sa vyjadril, že to nič nie je, vraj stačí len kontrola o rok.. Je podľa vás tento postup správny? Žiadnu liečbu nenavrhol. Môže tento myóm aj za silnú, bolestivú menštruáciu? Je taka menštruácia normálna? A môže myom spôsobovať aj problémy v tehotenstve? Ďakujem

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

gynekologa komentovať nejdem prepačte.myom môže aj za silnú a bolestivú menštruáciu-samozrejme tých faktorov je viac,myom môže byť len jednou z možných príčin,samozrejme môže spôsobovať aj problémy v tehotenstve.

1Mino1
Member
1Mino1

Dobrý deň, S priatelkou sme mali nechránený styk a vzhľadom na to že nemôže brať HAK kvôli alergii tak sme nepoužili tabletku” po” ale išla do dvoch dní k svojmu gynekologovi ten jej navrhol, že existuje nejaký čipok ,čo má učinky ako tabletka “po”. Dieťa sme planovali len sme ho chceli neskôr preto tam išla. Doktor jej vraj ešte pichol nejake hormonálne injekcie na zabranenie oplodnenia…. Od vtedy je povahovo velmi zmenená..V piatom týždni po…bola na kontrole a zistilo na ultrazvuku že je tehotná, že to nie vždy 100%tné.Doktor povedal , že dieťa by bolo na 98 percent choré po… Read more »

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

prepáčte ale komentovať kroky gynekologa nemienim- bez urážky.neviem ani názov čípku ani názov injekcie…ale to už ani nie je podstatné.nie každá intervencia v zmysle nežiadúceho otehotnenia je stopercentná-zrejme zlyhala aj tá,ktorá bola podaná vašej priatelke.myslím si,že teraz je už zbytočné hrabať sa v minulosti-už sa nedá nič zmeniť.Mne neostáva nič inšie,len vám držať palce vo vašom vzťahu.

1Mino1
Member
1Mino1

Ja som od Vás nechcel komentovať postup lekára. Pýtal som či sa či sa podobný postup v lekárstve používa. Možno to je už jedno, ale pre mňa nie .Opýtam sa teda iinak…Aké postupy sa používajú proti zabraneniu nežiaduceho otehotneniu okrem volne dostupných tabletiek v lekárni? Na to si myslím mi môžete odpovedať.

doktor Macejka odpovedá
MUDr. Macejka

Nič okrem tabletiek sa nepoužíva kedysi dávno sme pichali injekcie neofolin a neolutin forte to je však uz zastarala metoda.ja fakt neviem, co jej dr.pichol,preto sa neviem zodpovedne vyjadrit.