Rôzne

Sekcia diskusie s lekárom je spoplatnená, pre viac informácií kliknite na položku  Info o platbe

Nenašli ste možnosť opýtať sa v sekciách v antikoncepcia, bolesti v podbrušku, choroby prsníkov, gynekologické operácie, menopauza, menštruačné problémy, onkológia, sexuálne problémy, plánované rodičovstvo, šestonedelie, tehotenstvo alebo výtok?

V téme rôzne sa môžete opýtať na všetky otázky ohľadne intímneho zdravia a gynekológie. Poradňa gynekológa MUDr. Jána Macejku je tu pre Vás a Vaše otázky, ktoré Vás trápia a hľadáte na ne odpovede.

  Subscribe  
Najnovšie Najstaršie
Notify of
Viera
Member
Viera

Dobrý večer p. doktor, chcela by som sa opýtať, či je bezpečné posúvať Norethisteron-om menštruačný cyklus každý mesiac. Mám 52 rokov a robím to kvôli tomu, že menzes mi vždy vychádza na čas, keď chodí domov priateľ zo zahraničia. Je tomu asi tak pol roka.
Ďakujem Vám za odpoveď.


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
Janava
Member
Janava

Dobrý den.
Mam 36 rokov,. Som 6 mes. po pôrode-sekciou. Zatiaľ plne kojím. Problémy neboli žiadne ani počas tehotenstva ani po ňom. Teraz mam 3 dní po menštruácii a mam bodave pulzujuce bolesti v oblasti pošvy alebo skôr kosti. Neviem co to môže byť. A mam aj hemeroida neviem ci to s tým súvisí…. Ďakujem za radu


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
Kika123
Member
Kika123

Dobrý deň mohli by ste mi povesat co to Znamená? Prepíšem záver z magnetickej rezonancie : ovarialne vpravo dominantný heteroSI folikul do 30 mm. Odporúčane časté gyn. Prehliadky. Viete mi vysvetliť co to je??
Ďakujem


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
pebrna
Member
pebrna

Dobrý deň, dala som si urobiť hormonálny obraz na svoje náklady, nakoľko môj gynekológ má odbil ,že nemá mi ho prečo robiť, lebo mám pravidelnú menštruáciu.
Antikoncepciu neberiem, avšak nemám vôbec chuť na sex, nič pri ňom necítim , pribrala som cca 8kilov, ktoré nejdú dole a mám vychádzanú pleť ako potničky.
Rodila som v roku 2014 a 2019.
Pred pôrodmi sme mali normálny sex.život a po pôrodoch to úplne odišlo.
Viem Vám niekam poslať môj horm.obraz ,aby ste mi povedali , či tam sú nejaké odchýlky?
Sama to vyčítať neviem.
Ďakujem za pomoc


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
Ivka 93
Member
Ivka 93

Dobrý deň prajem, chcela by som sa spýtať, či sa robia v tehotenstve aj nejaké kontrolné odbery na funkciu štítnej žľazy, alebo nejaké hodnoty v norme. Aby som to vysvetlila, v tehotenstve som nemala žiadne problémy. Po pôrode v rámci preventívnych prehliadok u všeobecného lekára ma odporučil na endokrinológiu s tým, že mám zväčšenú štítnu žľazu. Endokrinológ mi nasadil liečbu Euthyrox-om 50mg. Dozvedela som sa, že problémy so štítnou žľazou môžu byť v tehotenstve vážne. Mám obavy, či bolo počas tehotenstva všetko v poriadku a či dieťatko nemôže mať v budúcnosti nejaké problémy práve kvôli tomu že som s liečbou… Read more »


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
Ivona688960
Member
Ivona688960

Dobrý deň chcela by som sa len poradiť nakoľko teraz v stave koronakrizy zatvorili ambulancie neviem sa dať vyšetriť
Som 5 mesiacov po sekcií
S manželom sme nemali 7 mesiacov sex
Dnes sme mali prvý krát a sex bol drsnejší
Potom som začala dosť krvácať aj keď to po dvoch hodinách úplne prešlo
Na začiatku bol sex bolestivý
Môže byť že má manžel iba natrhol? Teraz už nekrvacam a iba má to jemne štipe
Vopred ďakujem za odpoved


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
Kika123
Member
Kika123

Dobrý večer pán doktor.
Chcem sa opytat dnes som bola na preventívnej priehľadke a bol mi robený ster z krcka maternice. A po ňom stále silno krvacam. Ešte nikdy sa mi to nestalo aby po stere z krcka som krvacala. Som z toho znepokojena.
Ďakujem za odpoveď


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
Sabina Kubicova
Member
Sabina Kubicova

Dobrý deň pan doktor, mam 31 rokov a žijem v zahraničí. Chcela by som sa spytat na Vás názor o mojej situácii. Na preventívnu prehliadku som chodila vždy pravidelne a pap test bol vždy v poriadku. Minulý rok mi spravili aj hpv test a ten bol pozitívny a tak ma poslali na kolkoskopiu. Na kolkoskopii mi vybrali 5 tkanív a výsledok bol medzi CIN-1 a CIN-2. Tri týždne po zakroku som bola na kontrolny test a všetky hpv boli negatívne. Teraz som sla na kontrolu po necelom roku a pap test bol v poriadku ale hpv bol pozitívny a potvrdil… Read more »


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
blade_18
Member
blade_18

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o interpretaciu vysledkov hormonalneho profilu. Co jednotlive hodnoty znamenaju a co to vlastne pre mna znamena, ktore hodnoty nie su dobre atd. Diagnóza: Z01.7 S-TSH 2.020 mIU/l 0.27-4.20 S-fT4 17.37 pmol/l ženy:12.0 – 22 gravidné: 1.trimester 11.0 – 24 2.trimester 8.2 – 25 3.trimester 8.2 – 25 S-PROG 1.35 nmol/l Fáza: folikul. <0.159 – 0.616 ovulácia 0.175 – 13.2 luteálna 13.1 – 46.3 postmen. <0.159 – 0.401 Gravidita: 1.trim. 35 – 141 2.trim. 80.8- 264 3.trim. 187 – 681 S-PRL 11.38 ug/l netehotné: 2.8-29.2 tehotné: 9.7-208.5 postmenopauza: 1.8-20.3 S-FSH 6.93 IU/l Fáza: IU/l… Read more »


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.

Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.
Janne84
Member
Janne84

Dobry den, viac nez pol roka uzivam Utrogestan(Progesteronum) 200mg raz denne , zaciatok menstruacie som mala 8.9. a o 14 dni neskor to je 21.9. som mala zacat uzivat Progesteron, ja som vsak zabudla a dnes je 26.9. Mam napriek tomu dnes vecer uzit tabletku a uzivat az do 4.9.alebo vynechat cely cyklus uzivania a zacat uzivat az buduci mesiac?…dakujem za rychlu odpoved. Problem je u mna v priemere 4 dni pred menstruaciou spinene aj po nej a ani vdaka uzivaniu leikov sa mi to nezmenilo.


Prístup k odpovedi na otázku je spoplatnený. Pre viac informácií kliknite na položku Info o platbe.